Acıgöl Atatürk İlkokulu

Vizyon: Demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarına saygılı, Atatürkçü düşüncenin ışığında yurt ve dünya sorunlarına duyarlı, insan ve vatandaşlık haklarına saygılı, barışçı, çevreci, gerçekçi, girişimci, estetik anlayışı gelişmiş, kendisi ile barışık, kişilikli, üretken ve uyumlu, kaliteyi hayat tarzı olarak benimsemiş çevresine model olan bir eğitim kurumudur.

Misyon: Öğrencilerimizle birlikte çağdaş eğitim seviyesine ulaşıp "Fikri Hür, Vicdanı Hür" bir nesil yetiştirmek. Şu anda bizlerde olan kutsal emanetleri gururla gençlerimize devredeceğimiz güne kadar görevimizi ilk günkü heyecanla çalışmalarımıza devam etmektir. Her yıl gelişen ve değişen eğitim hizmetlerine uyum sağlamış olarak Çağın gereklerine uygun düzeyde bir eğitim seviyesine ulaşmaktır.

Başarılar: 2002-2011 yılları arası ,okulumuz kesintisiz olarak Hentbol branşında il 1.si olmuştur. 2019 yılında öğrencilerimiz Karate branşında 3 altın , 5 gümüş ve 1 bronz madalya kazanmışlardır. 2020 yılında öğrencilerimiz Karate branşında 6 altın , 1 gümüş, 2 bronz madalya kazanmışlardır. 2021 yılında öğrencilerimiz Karate branşında 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanmıştır. 2021 yılında Sıfır Atık Yüzde Yüz Öğrenme adlı eTwinning projemiz, 2 Ulusal Kalite Etiketi almıştır.

Saatler: DERSE BAŞLAMA:08:45 BİTİŞ SAATİ :14:35
Isınma: KALORİFER İLE ISINIYOR.
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Nevşehir-Acıgöl istikametinde çift yönlü saat başı ulaşım sağlayan ilçe servisleri bulunmaktadır. Ayrıca okulumuza , öğretmen servisi ile de ulaşım yapılabilmektedir.Ulaşım problemi bulunmamaktadır.
Sportif Etkinlikler: 2019 yılında Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında okul imkanları doğrultusunda Atletizm yarışması düzenledik.
Bilimsel Etkinlikler: 2018 yılında öğrencilerimizi, okulumuz bahçesine kurulan Planetaryum çadırı ile buluşturduk.
Proje Çalışmaları: Sıfır Atık Projesi, Beslenme Dostu Okul Programı Projesi,
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Avrupa Ülkeleri Ortaklı eTwinning Projeleri

WEB - https://acigolataturkilkokulu.meb.k12.tr

Adres - BAHÇELİ MAH. BEREKET SK. ACIGÖL ATATÜRK ILKOKULU SİTESİ NO: 6 ACIGÖL / NEVŞEHİR

Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM-TAM GÜN

Yerleşim Yeri - Hizmet Bölgesi 2- Hizmet Alanı 4- Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü Süresi- Hizmet Puanı 18 BAHÇELİ MAHALLESİ BEREKET SOKAK NO:6 ACIGÖL/NEVŞEHİR

Ulaşım Nevşehir-Aksaray kara yolu üzerindedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Nevşehir merkeze 20 km uzaklıkta.